TarracoWiki:Plantilles

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Normativa d'ús

Aquí podem trobar una sèrie de recomanacions d'utilització de les plantilles disponibles i la seva categorització. Si el que volem és una guia sobre creació de plantilles consultem l'article Ajuda:Plantilles.

Una plantilla és un tipus especial de pàgina de la TarracoWiki. Totes les plantilles comencen amb el terme "Plantilla:" i es categoritzen en la categoria:TarracoWiki:Plantilles o alguna de les seves subcategories.

Són plantilles totes les marques d'esborranys, avisos per a millorar articles, marques per a pàgines d'usuari, fitxes i d'altres elements. En general, és preferible no editar les pàgines de plantilles si es desconeix el seu llenguatge, ja que afectarà a la presentació de la mateixa a tots els articles que hi sigui present.

Per utilitzar una plantilla, excepte en les més complexes, hem de posar el seu nom entre dobles claus.

Exemple d'inserció d'una plantilla

Per a fer aparèixer la plantilla:Avís general simplement escrivim:

{{Avís general|text=Text a mostrar}}

Això insereix a l'article el següent missatge:

Categorització de plantilles

Com qualsevol pàgina de la TarracoWiki, les plantilles han d'estar categoritzades. Totes les categories haurien d'estar incloses a Categoria:TarracoWiki:Plantilles o a alguna de les seves subcategories.

Tipus de plantilles

Aquí podem consultar algunes de les categories de plantilles de la TarracoWiki.

Utilització de les plantilles

Per donar consistència a la TarracoWiki cal que tots fem l'esforç d'agafar un estil comú a l'hora d'introduir els continguts. Les plantilles ajuden a que els articles es presentin d'una manera unificada, amb la seva fitxa, i l'usuari pugui fer-les servir sense gaires coneixements de programació. Per consultar les polítiques i normes d'estil de creació pots anar a l'apartat Categoria:TarracoWiki:Polítiques.

Cal destacar que les plantilles no són "automàtiques". Es tracta més aviat de directrius que es poden copiar i enganxar a l'article, substituint el text que calgui en la llista de paràmetres. Vegem les següents plantilles com a model, amb les seves normes d'ús i la sintaxi a aplicar per la seva incorporació als nostres articles.

Creació de noves plantilles a la TarracoWiki

Si ens veiem amb ganes, podem intentar crear-ne de noves. Per això, consultem els enllaços del següent apartat i es recomana utilitzar com a base de la nostra plantilla la metaplantilla {{Fitxa dades}}. Consultem la seva documentació.

Vegeu també