La Voz de la Provincia (diari)

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca

El propietari de la Voz de la Provincia és Ricard Guasch Jiménez, que ja ho havia estat també de La Tarde. En les seves pàgines diàriament apareixen l'article signat per Pedro Barragán titulat "Un comentario al día", "Juicios de la prensa", "La Voz de los pueblos" amb notícies dels diferents pobles de les comarques, "Información de Tarragona", Información nacional y extranjera", "Ecos mundanos", "Marítimas", "Religiosas", "Cambios" etc. L'última pàgina del diari es titula La Voz de la Provincia de Reus.

A les eleccions de 1931 defensen la candidatura de la Coalición de Derechas, però el dia 15 d'abril, en un article titulat "Los sucesos de ayer", han de comunicar la notícia de la proclamació de la República. Només un dia més tard manifesten el seu desacord amb la nova situació política:

« Nuestro criterio sobre el histórico momento actual ho ha de sorprender a nuestros lectores de siempre pues que no ha de apartarse, como es natural, del camino que nos señalara nuestra conciencia de ciudadanos españoles liberales y monárquicos  »

—La Voz de la Provincia

El dia 24 de maig s'acomiaden dels seus lectors dient que, després que el partit liberal de la província ha acatat la República, el diari s'ha de transformar i, per tant, suspendrà la seva publicació durant un temps. La Voz de la Provincia ja no tornarà a aparèixer més.

Autors i contribuents - RaulETISurv (Usuari)