La Provincia de Tarragona (diari polític)

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
La Provincia de Tarragona, portada del 07/01/1887

En la primera època segueix la política d'Antonio Cánovas del Castillo i en l'article de presentació, titula "Nuestra bandera", afirma que són "monárquicos por temperamento y dinásticos por convicción". Les seves seccions són les habituals dels diaris de l'època. Es publica tots els dies excepte els dilluns. Deixa de publicar-se el 31 de març de 1889 per fusió amb el Diario de Tarragona, que va ser adquirit pels liberals conservadors:

« Habiendo adquirido el Círculo liberal-conservador la propiedad del Diario de Tarragona, será, desde mañana, el órgano de dicho Círculo en la prensa, cesando en su consecuencia de publicarse nuestro periódico La Provicncia de Tarragona  »

—La Provincia de Tarragona

Reapareix l'any 1899 com a defensor dels principis polítics de Francisco Silvela que "constituye el credo de nuestro partido", i reafirma la seva condició de "monárquicos por temperamento y dinásticos por convicción". També manifesta la seva voluntat de defensar els interessos de Tarragona i de la seva província. Finalitza l'exposició del ideari polític declarant: "Esta es pues la bandera que desplegamos al reanudar nuestra tarea política con la publicación del diario La Provincia de Tarragona".

Ofereix al seus lectors una acurada i completa informació local. L'exemplar del dia 30 de juny de 1900 inclou una nota en què abnuncia la seva desaparició:

« Obedeciendo a consideraraciones de índole completamente ajena a la marcha y disciplina de nuestra agrupación política, hemos acordado suspender temporalmente la publiación de nuestro periódico (...) Nos complacemos en manifestarles nuestra gratittud por la acogida que han dispensado a La Provincia y nuestro propósito de reanudar su publicación, tan luego como desparezcan las causasas que nos obligan hoy a suspenderla  »

—La Provincia de Tarragona

El diari, però, no va reaparèixer mai més.

Autors i contribuents - RaulETISurv (Usuari)