La Justicia (publicació)

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
La Justicia, portada del 09/01/1902

La Justicia va ser setmanari de del setembre del 1900 fins a l'octubre de 1903. A partir de l'1 de novembre es converteix en diari. En la seva presentació es diu:

« Como prometimos, al hacer nuestra presentación, todos nuestros actos, nuestras energías todas, han sido constantemente dirigidas al progreso, al engrandecimimento de partido republicano y a la defensa de los intereses morales y materiales de Tarragona y su provincia.  »

—La Justicia

Mentre era setmanari, va ser suspès vuit vegades per defensar la república i atacar la monarquia i el seu govern i , fins i tot, dos dels seus directors, Angel Perales i Julián Nougués, van ser empresonats. Mantenia picabaralles amb l'Heraldo de Tarragona i La Opinión. Gairebé diàriament inclou a primera pàgina les invervencions i discursos del diputat Julián Nougués, transcrits del diari de sessions del Congrés. Entre el 31 de desmbre de 1905 i el 3 d'abril de 1906 se suspèn la seva publicació a fi de poder realitzr millores en el diari. A l'abril de 1906 inicia la publicació d'El problema catalán, de Francesc Pi i Sunyer, en què es tracta el tema de l'autonomia catalana. Editava també fulletons. No es publicacava els dilluns.

Autors i contribuents - RaulETISurv (Usuari)