Jesús Monllaó

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Jesús Monllaó

Jesús Monllaó (Tarragona, 1967). És llicenciat en Filologia Anglo-Germànica i té un màster en Producció de Media pel Christ Church University Collage de Canterbury (Anglaterra).

Contingut

Filmografia

Ha escrit, produït i dirigit 3 curtmetratges, tots ells guardonats tant en l’àmbit nacional com en l’internacional: "La Mirada Obliqua" (nominat als Goya 2002 com a millor curtmetratge de ficció), "Gloria" (premi del Jurat en el Lucania Film Fest d’Itàlia l’any 2002) i "El Legado" (seleccionat per FNAC pel DVD "Los mejores cortos del cine español 2006"). L’any 2007 completa el documental "L’efecte Kuleshov", i els "Rostres de Califòrnia" [1]. "Fill de Caín" és la seva opera prima al camp del llargmetratge.

Tarragona: plató cinematogràfic

Tarragona, en poc més d’un any s’ha convertit en plató cinematogràfic per excel·lència per a anuncis i pel·lícules, a través de Tarragona Film Office. Només al 2012 Tarragona va acollir al voltant de 20 produccions audiovisuals i l’Ajuntament ha apadrinat i col·laborat en moltes d’elles, com és el cas de Fill de Caín. La tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, ha expressat la seva satisfacció en conèixer la immediatesa de l’estrena del film: “L’Ajuntament de Tarragona des d’un inici ha donat suport a aquest projecte i hem tingut sempre clar l’aposta i el nostre recolzament als creadors de casa nostra, entre els quals destaquen primeres figures com Jesús Monllaó dins el panorama cultural del país”[2].

Carme Crespo ha recordat una entrevista a Jesús Monllaó feta amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana de Tarragona, on fa poc més de mig any, descrivia Tarragona com “un magnífic plató cinematogràfic gràcies al seu clima, llum i decorats que la fan ideal per a fer-hi cine”.

Últim projecte: Fill de Caín

La sinopsi de la película narra com el protagonista, Nico Albert, un adolescent de caràcter peculiar amb una intel·ligència excepcional, té una única obsessió: els escacs. Carlos i Coral, preocupats per l’estranya actitud del seu fill, decideixen contractar el psicòleg infantil Julio Beltrán. A través de la teràpia i de l’afició comuna als escacs, Julio s’endinsarà en l’inquietant món de Nico i en la tensa i complexa relació que manté amb el seu pare. Descobrir la veritable raó d’aquesta hostilitat serà l’única opció per evitar que l’essència del mal acabi dominant les seves vides.


Necessiteu Adobe flash Player actualitzat (http://www.adobe.com/es/products/flashplayer/)

Referències i fonts

  1. «Jesús Monllaó a IMDB» (en anglès). [Consulta: 26 abril 2013].
  2. «El film "Fill de Caín" del tarragoní Jesús Monllaó, s'estrenarà en pocs mesos de la mà de la productora barcelonina Life & Pictures» (en català). Ajuntament de Tarragona, 18/01/2013. [Consulta: 26 abril 2013].

Enllaços externs

Autors i contribuents - Babani9 (Usuari), Telecentres (Expert)