El Tarraconense (diari)

De TarracoWiki

Dreceres ràpides: navegació, cerca
Diari el Tarraconense, portada del 03/01/1870

La primera vegada que va aparèixer una publiacació amb aquest títol a Tarragona va ser l'any 1837 amb un bisetmanari titulat El Tarraconense. Periódico literario, político literario, político y mercantil que va durar pocs mesos. El dia 1 d'abril de 1859 reapareix El Tarraconense també com a bisetmanari, però al mes just de la seva aparició passa a ser diari. Aquest va ser el primer periòdic declaradament polític que es va editar a Tarragona per difondre les idees conservadores en contraposició a la Unión Liberal. Va desaparèixer a mitjan de 1860. L'1 de novembre1869 comença una segona època:

« En 1860, después de dos años de publiacación, desapareció del estadio de la prensa periódica El Tarraconense. Hoy reaparece, y, como en sus mejores días, no aspira á más que á granjearse el aprecio público que entonces coronára sobre todo estremo sus desvelos  »

—El Tarraconense

El dia següent de la seva aparició el diari va ser suspès, segons s'indica en una nota firmada per la redacció:

« El Tarraconense ha sido prohibido por órden de la Autoridad. Tarragona 3 de Noviembre de 1869. La Redacción  »

—El Tarraconense

El diari veu la llum de bell nou el dia 12 del mateix mes, un cop aixecat el càstig. Combatia les idees progressistes, democràtiques i revolucionàries que propagaven altres publicacions de la ciutat, entre elles La Prensa Libre, La Nueva Prensa i Diario de Tarragona durant els primers mesos de la Revolució. El Tarraconense, al igual que altres diaris, va acabar fusionant-se amb el Diario de Tarragona. L'últim número es publica el 31 de maig de 1872 dia en què, en un article a primera pàgina titulat "Advertencia", comunica als seus lectors i subscriptors la decisió presa.

Autors i contribuents - RaulETISurv (Usuari)